Saturday, February 18, 2012

gender difference...

salam alaik and hello ols....

okay,.... b4 diz, dah ade entry bout male vs female.... tapi, diz entry is totally different,... diz entry is not about which gender is the best or about the discrimination of any gender... da entry that i am writing right now is about respect and relationship between a girl and a boy....


well,... of course, to those who know me well, they could tell that im a very friendly person, that i make friends with everyone regardless their gender, race, background, etc.... i dun really mind berkawan ngan sape2 termasuklah lelaki2 di luar sana,... bukan bertujuan menggedik, menggatal, merenyam, dan sebagainya.... all i want is just to make friends!!~~ there many other girls out there yang same macam ak, yang suke kawan ngan sume orang tanpa mengira kaum mahupun jantina....

HOWEVER~~~!!!! harus ditekankan, there is a line that exist between these two type of person yang harus diambil berat....this is the line that i called as GENDER DIFFERENCE... Look, i dun really mind if there is anyone out there yang nak panggil ak kolot sekalipun, tapi, ak ialah aku dan aku hidup dengan pendapat aku... pada ak,both gender should know their limit.... kawan tetap kawan, tapi, ade certain things yang kita kena jaga...





To all muslims out there, kalau ikut islam, bersentuhan antara lelaki dan perempuan bukan muhrim 2, sudah haram,... tak payah nak pertikai lagi, sekarang zaman moden ke, semua orang buat ke... hukum yang Allah buat tu dah jelas...  okay, fine, kau tersentuh tangan mase tengah borak, fine,... ok,...name pon xsengaja.... tapi, takkan la ko dengan xsengaja nye pergi cuit pinggang la, urut2 laa? logik sikit boleh?



ok,.. itu kalau ikut islam,...let us say kalo u guys non muslim,... okay, maybe u guys have no problem regarding this matter,... or maybe korang muslim, but u guys mmg jnis manusia yang x give it a D**N pon pasal hukum hakam ni,....tapi, to both guys and girls, korang kena ingat, one most basic principle in all relationship, RESPECT.... do u think the other party suka bile diorang disentuh sana sini suka suki? if they like or they got no prob with that, then, go ahead... but, what if they dont??  okay, pegang2 tangan,.. dats normal,... tapi wut about meraba meraban??? itu dah xnormal,.. and tu, bukan niat nak kawan2 lagi dah tu...
aku siriusly malas la nk pikir kalo dah suka sama suka 2,.. tpi, kalo yang kes ppuan tu dah bagi hint or mmg dah sound, takkan xpaham2?  lembap sangat ke nak fhm benda sesimple 2?

just to let u guys know.... any action that makes any girl felt assaulted, u guys boleh kena saman under sexual harrasment, tahu? -- ok, at least, that's what ive been told... gotta do some research regarding that...

ak nak cakap, ak baik, x,... ade je benda yang ak main redah ja,... tapi, there are things yang ak sangat jaga.... mungkin, ak bukan jenis perempuan yang sangat jaga kelakuan ak,.. tapi, aku ade tahap yang mana ak xleh tolerate... kawan xkawan, kalau dah over the limit, mmg ak bagi,.. ak bukan jenis yang nk jaga sangat perasaan org yang xmenjaga perasaan orang lain ni...



look,.. this is an issue yang x particularly berkaitan ngan sape2... not me, not my frenz, not even anyone i know.... diz is a general issue that i could think of... this is an opinion of the issue that might happen to anyone at anytime.... so, fikir dulu before korang act... hope, dengan ubah this simple thing, we can move a step forward in making the world a better place... ~~peace!!!


2 comments:

  1. terima kasih sudah berkunjung, saya tunggu kedatangn berikutnya.. :)

    ReplyDelete